Bralci

»Božja beseda je namreč živa in dejavna, ostrejša kakor vsak dvorezen meč …« 

(Heb 4, 12a)

Skupina bralcev Božje besede v naši župniji deluje že vrsto let. V skupino je trenutno vključenih 20 bralcev in bralk, ki po razporedu z branjem Božje besede sodelujemo pri bogoslužjih. Ob praznikih, pastoralnih dogodkih in praznovanjih pa beremo tudi ostala liturgična besedila.

Za srečanja naše skupine se dogovarjamo sproti. Na srečanjih se pogovarjamo in izmenjujemo izkušnje. V prihodnje načrtujemo srečanja in duhovne osvežitve. Predvsem v skupnem doživljanju in individualnem razmisleku bo naš glas, naše oznanjanje božje besede med sveto mašo Beseda ljubezni.

V našo skupino vabimo tudi nove člane, tako bomo z novimi pričevalci in oznanjevalci dosegali svoje poslanstvo, večjo povezanost in krepitev zavesti o pomembnosti in bogastvu Božje besede. 

Prisrčno dobrodošli.

Sveto pismo je naš zaklad. Biti bralec pri javnem bogoslužju pomeni opravljati najvišjo stopnjo služenja. Bodimo veseli, da ga smemo opravljati. Božja beseda je beseda ljubezni, zato moramo najprej imeti radi sveto pismo, ga prebirati, se z njim hraniti, začutiti ljubezen globoko v duši in vso njeno sporočilno moč. Tako jo bomo lahko podarili tudi drugim. Bog ne bo presojal besed, ampak srce. 

Branje Božje besede je velika čast, ki obenem kliče veliko ponižnost in spoštovanje do Boga. Samo takšno spoštovanje nas bo vodilo do preprostega srca, ki bo s svetostjo misli in čistosti besede prineslo Božje sporočilo. Iz notranjosti mora zadoneti moč celega človeka – bralca, oznanjevalca. 

Sveto pismo prebirajmo radi, še posebej doma v družini in tako povabimo Jezusa v svoja življenja. 

Torej naj bo Božja beseda za vse nas:

  • LUČ, ki razsvetljuje pot,
  • KRUH, ki hrani dušo,
  • OGENJ, ki prižiga gorečnost,
  • POT, ki te pelje v odrešenje,
  • UTRIP, ki vzpodbuja duha in
  • ŽIVLJENJE, ki se nikoli ne konča.

 Lucija Helbl