Pevski zbor sv. Mihaela

Me Pevski zbor sv. Mihaela

Že čez dvajset let prepevamo pevci v Mešanem pevskem zboru Sv. Mihaela in se s svojo ponosno zgodovino dokazujemo s svojim petjem.

Daleč nazaj se je vse pričelo na pobudo spoštovanega pokojnega župnika g. Jožeta Gomboca ob mladi zborovodkinji Tadeji Vulc, ki je orala ledino lepega zborovskega petja v naši cerkvi. Kmalu je donelo ubrano petje ob praznikih s kora in privabljala se je množica mladih v zbor, ki je dosegal pomembne vrhunce, postal prepoznaven in cenjen in tudi v ponos naši verni sredini.

Leta so prinašala spremembe, veliko pevcev je zapustilo zbor, ki se pa je le ohranjal. Tudi Tadeja je po n jenih prvih korakih odšla velikim dosežkom nasproti, vendar njene zorane korenine ostajajo v nas njenih še preostalih pevcih – Lojzeku, Franju, Urški, Nadi, Antoniji …

Pa so prihajali novi, ki imajo radi čudovite zvoke nabožnih pesmi, ki ohranjajo globoko resnico evangelija ter segajo v razmišljanje o človekovem bivanju, življenju, njega nastajanju. Le kako se more to najlažje podajati v svet in med ljudi – to najlaže in najlepše pričara pesem, lepo in z občutki zapeta.

Danes šteje zbor 14 pevcev z zborovodkinjo Urško Horvat, ki se je kalila z zborom skoraj od njegovega začetka.

Kaj je naše poslanstvo? Vsaka prva nedelja je naša, gostovanja na podružnicah ob Lepih nedeljah, ob vseh velikih praznikih cerkve …

S petjem smo se podali tudi po Sloveniji. Obiskali Dolenjsko, Prekmurje in Savinjsko dolino.

Da, radi in s ponosom prepevamo. Upamo, da bomo lahko z našim petjem še olepševali trenutke darovanih maš v naši lepi cerkvi.