Novo poslanstvo p. Milana Bizanta

P. Milan Bizant se s septembrom 2020 seli v Ljubljano, v Skupnost sv. Jožefa. Bo v ekipi Ignacijevega doma duhovnosti in bo opravljal še nekatere druge zadolžitve.

P. Milan je prišel v stik z župnijo Radlje jeseni l. 2016, ko je zaradi napredujoče bolezni tedanjega župnika g. Jožeta Gomboca prihajal pomagat za vikende. Po smrti g. Gomboca je prišlo do odločitve, da jezuiti prevzamejo skrb za župnijo; in sicer, da pride skupnost, saj so jezuiti redovniki in živijo vselej v skupnosti. Tako so bili v obdobju 2017-20 v skupnosti trije jezuiti: p. Jože, p. Milan in p. Vili. 

Kot rečeno je p. Milan sedaj dobil novo poslanstvo v Ljubljani. Ob tej priliki se želi zahvaliti za sprejetost, ki jo je stalno doživljal v Radljah. Odhaja s hvaležnostjo in lepimi spomini. (milan.bizant@rkc.si)

Zahvaljuje se župljanom za zavzetost pri poglabljanju vere v Boga in za pripravljenost sodelovati v župniji. Zahvaljuje se tudi vsem drugim za prizadevanje za skupno dobro Radelj, da je to kraj lepega sobivanja za vse, mlade in starejše.

Želi še naprej Božjega blagoslova na vse, na ustvarjalnost, na medsebojno sodelovanje in dobrohotno povezanost.

Novi član skupnosti jezuitov v Radljah je p. Marjan Kranjc.