Mihaelova nedelja 2020

PRAZNIK NAŠE ŽUPNIJE – MIHAELOVA NEDELJA

Nedelja, 27. septembra, je praznik zavetnika naše župnije sv. Mihaela, hkrati je 26. nedelja med letom tudi Slomškova nedelja.

Lepo, preprosto in s srci, obrnjenimi visoko k Jezusu, smo počastili Mihaelovo nedeljo. Slavnostno mašo je daroval pater Miran Žvanut, novi provincial slovenske province Družbe Jezusove. V njegovih besedah pridige smo šli vase, je bil čas premisleka in besede, kako naj lepota človeka zaživi, odzvanjajo v nadaljevanju nedelje … in naprej, dan na dan … To je bil čudovit nagovor o odnosih med nami.

»Naj nobeden ne gleda samo nase, temveč tudi na druge. To mislite v sebi, kar je tudi v Kristusu Jezusu.« (Flp 2,1-11) Alenka Helbl

P. Miran je poudaril, da je 27.9. točno 480 let odkar je papaž z bulo potrdil ustanovitev Družbe Jezusove, kateri pripadamo Radeljski patri in iz katere je tudi sedanji papež Frančišek. P. provincial je izpostavil podobo o dveh volkovih, ki jih vsak človek v svojem srcu hrani po mislih. Tisti, ki ga bolj hranimo, bo imel več moči in bo v naših odnosih prevladoval. Jezusova beseda v nas utrjuje belega volka, ki upa biti sin/hči, brat/sestra. Župnik p. mag. Jože se je vsem zahvalil za sodelovanje in za vse, kar dobrega storimo v duhu pridige patra provinciala. Za naše življenje gre in samo mi vplivamo na to, katera beseda postaja meso v našem življenju, pri delu in v odnosih. Lahko utelešamo lepoto, ki jo je Bog položil v nas in bo rešila svet. Mihaelova nedelja je tudi občinski praznik zato so se maše udeležili tudi župan, podžupan in dve svetnici.