Dan posvečenega življenja

Na praznik Jezusovega darovanja v templju – Svečnico – se je v naši župniji Svetega Nadangela Mihalea v Radljah ob Dravi, zbralo lepo število redovnic in redovnikov, ki živijo in delujejo na področju mariborske nadškofije. Na povabilo nadškofa, mons. Alojzija Cvikla, ki je vodil slovesno evharistično bogloslužje, so v molitvi, zahvali in prisrčnem bratskem in sestrinskem druženju proslavili Dan posvečenega življenja. ki ga je leta 1997 ustanovil sveti papež Janez Pavel II., da bi na ta način ovrednotil karizme in plemenito poslanstvo redovnic in redovnikov.

Letošnje praznovanje je potekalo v luči gesla “Izroči svojo pot Gospodu”. Kakor sta Marija in Jožef prinesala dete Jezusa v tempelj in ga, skupaj s skromnim darom, darovala Očetu, tako so tudi redovnice in redovniki med sveto mašo obnovili svoje redovne zaobljube in s tem izpovedali, da pripadajo Jezusu, ki se nam ta dan razodeva kot Luč. Njemu želijo slediti, ga oznanjati in k njemu voditi, kateri so jim zaupani.

Po slovesnem evharističnem bogoslužju so bili vsi povabljeni v Mihaelov dom, kjer so pridne gospodinje, skupaj s patrom Jožetom, pripravile bogato pogostitev. Pridružili so se jim tudi nekateri verni, ki so se ta dan udeležili svete maše.

Redovnice in redovniki se niso mogli načuditi izredni gostoljubnosti, ki so je bili deležni. Ta praznični dan se je tako za njih končal z iskreno besedo zahvale in z radostjo prisrčnega občestva, ki so ga doživeli med nami. Naj jih ti lepi občutki še naprej krepčajo v njihovem poslanstvu. Vse nas pa naj osrečuje zavest, da smo, kot župnijska skupnost, vedno znova lahko prijeten in gostoljuben dom za mnoge.

Sestre HMP so pripravile molitev pred mašo.