ZAKLJUČEK ORATORIJA 2023 – Stopi na pot

Lucija Helbl je napisala:

“Dragi mladi animatorji,

naj bo tudi vam v navdih zgodba sestre Auzilije in letošnjega oratorijskega junaka. Trudite se postati junaki. Pa ne junaki, ki bi s svojimi močmi in sami premagovali prepreke, temveč Kristusovi junaki, ki boste zaradi svoje srčnosti, prijaznosti in ljubezni postajali močni. Ki se boste zavedali, da imate na svoji strani Jezusa, na katerega se lahko  vedno zanesete, kateremu se lahko vedno potožite, izpoveste, kateri vas bo s svojimi dotiki usmerjal in varoval.

Starši in vsi farani smo ponosni na vas. Hvaležni smo vam, da ste tako zavzeti, vztrajni. Tako veseli in delovni. Hvaležni so vam vsi otroci, s katerimi se ukvarjate, igrate, jih učite. Njim ste vzgled, večji in starejši vzorniki, ki v njih budite hrepenenje, da nekoč tudi sami postanejo animatorji. Zato je to vaše izžarevanje veselja, s katerim delate, vere in ljubezni tako pomembno.

Biti del oratorija, biti animator je svojevrstno poslanstvo! To ne bi bili, če ne bi začutili klica in če ne bi imeli ljubečih src. Želimo vam povedati, da vidimo vaš trud, vaše delo, da je to pomembno, da vas podpiramo in da se vam iz srca zahvaljujemo.

Zavedamo se, da je oratorij dar, da je to največji pastoralni dogodek v naši župniji, pri katerem se že več mesecev prej začnejo priprave. Oratorija ne bi bilo brez sodelovanja, povezanosti in skupnega prizadevanja. Dragi animatorji, ohranite povezanost, prijateljstvo in ne pustite, da vas pri tem karkoli ali kdor koli zmoti, ne zamere, užaljenosti ali slaba volja.

Hvala sestra Marta, gonilna sila oratorija. Izvedba in uspeh oratorija in vsi animatorji in otroci sami zase kažejo, koliko pomenite. Iz srca hvala.

Hvala vsem, ki sodelujete, na kakršenkoli način podpirate oratorij. Za molitve, za finančno in materialno podporo, za iskreno privoščljivost in dobronamernost.”